top of page

"Een wandelroute vanaf onze lodges, speciaal voor onze gasten."

Bijgewerkt op: 1 aug. 2023

In deze blog vertel ik (Carla Scholten Linde) je graag meer over mijn favoriete wandelroute vanaf onze lodges. Een route vol bijzondere plekjes en mooie geschiedenis, maar ook de beste plekjes om een huppelend ree te spotten. Hoe dit is ontstaan? We kregen regelmatig de vraag van onze gasten of we nog een leuke route wisten om 'eventjes' de omgeving te ontdekken. Ja natuurlijk! Maar hoe leg je dat zo 1,2,3 uit? We creëerden onze eigen route, onze favoriet, speciaal voor onze gasten. Want ik garandeer je, er is hier zóveel moois te zien. En het zou jammer zijn om dat voor onszelf te houden. Daarom ligt 'ie voor jullie klaar bij een overnachting op ons landgoed!Dwars door de Twentse natuur

Iedereen heeft ‘t wel, een favoriet wandelrondje. Lang genoeg om de dag te laten bezinken & kort genoeg om even tussendoor te doen. Nou, dit is dan de mijne! Maar voor mij (en de familie) is het meer dan dat. Het is een rondje om te bekijken of het gras voor de koeien mooi groeit, of onze vogelnestkasten al vol jonkies zitten, of de beek mooi doorstroomt en hoe het met de weidevogelpopulatie staat. Dit rondje is gevuld met liefde voor ons landgoed & de natuur.Geen toeristische attracties Reken tijdens deze route niet op toeristische attracties, volle terrasjes of stoplichten (die zijn sowieso niet te vinden in onze gemeente). Waar je wel op mag rekenen? Bijzondere natuurgebieden, de mooiste vogelconcerten en weinig tegenliggers. Een perfecte wandelroute om je verblijf in onze lodges mee te beginnen & de omgeving te ontdekken.
Ontdek de wilde bewoners van het bos Wanneer je van plan bent deze route te gaan lopen, adviseer ik om je om goed voorbereid te zijn met muggenspray en dichte schoenen. Deze route brengt je namelijk op adembenemende plekken midden in de natuur, waar het zo nu en dan wat nat kan zijn. Vergeet niet om af en toe eens stil te staan en te genieten van de rust, want de kans is groot dat je niemand anders tegenkomt, behalve de wilde bewoners van het bos! Onderweg word je getrakteerd op de mooiste uitkijkpunten en tal van wilde dieren met als hoogtepunt een concert van fluitende vogels en kwakende kikkers.


Goaj' met?

Een klein ommetje vanaf ons landgoed, weg van de gebaande paden. Over slingerende bospaden, langs de oudste eiken en klaterende beekjes. Een wandeling vol historie, zeldzame planten en prachtige doorkijkjes. Eentje die volgens mij niet in reguliere wandelboeken beschreven staat, omdat hij simpelweg onbeschrijfelijk mooi is. Een klein ommetje (5 km), die je groots laat genieten. Dus: pak je wandelschoenen en ga er op uit, want er is zoveel moois te ontdekken daar buiten! Goaj’ met?Tip: wandel dit ommetje tegen de avond, dan heb je de grootste kans om wild te spotten.


En als afsluiter?

Of ik nog tips heb om je avond mee af te sluiten na deze heerlijke wandeling? Jazeker! Geniet van je verdiende rust en neem een duik in ons heerlijke vrijstaande ligbad. Sluit de avond af met een lekker lokaal biertje en een hapjesplank voor de knetterende houtkachel. Als je het mij vraagt; is dat echt genieten!


P.s. Wij kunnen op aanvraag lekkere lokale biertjes of een kaas/worst plankje voor jullie verzorgen. Want wat is er nou lekkerder dan een gevulde koelkast na een wandeling? Doen we met plezier!Ook enthousiast?

Sta je na het lezen van deze blog ook te popelen om er op uit te trekken? Dat is goed nieuws! Boek dan gauw je luxe overnachting en bemachtig deze unieke wandelroute. We leggen hem voor je klaar, er staat niets meer in de weg voor een prachtige wandeling in de natuur.
1.095 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page