top of page

Een eeuwenoude familiegeschiedenis

Landgoed Scholten Linde is een van de oudste boerderijen in de Twentse omgeving. En dat valt niet alleen te zien, het valt ook te beleven. We hechten veel waarde aan onze voorgeschiedenis, en dat laten we daarom ook niet onopgemerkt voorbij gaan.

IMG-20220330-WA0008_edited.jpg

Van generatie op
generatie

De geschiedenis van dit familiebedrijf gaat generaties terug. Helemaal precies weten we het zelfs niet eens. Maar rond het

jaar 1348 werd dit erf al benoemd in diverse aktes. Kun je het je voorstellen? Ooit bestond dit gebied uit moeras, veen, zandgrond & plaggenhutten. De schuur waarin de boerderijlodges zijn gevestigd diende heel vroeger als graanschuur, nu hebben wij er een nieuwe duurzame bestemming aan gegeven. Mooi hoe tijden veranderen maar de geschiedenis blijft bestaan.

Eeuwenoude
verhalen

Van onderduikers huisvesten in de tweede Wereldoorlog, tot het verbouwen van gewassen voor de florerende textieltijden. Van een kanonskogel uit de 80 jarige oorlog tot een oud liefdesverhaal tussen de boerendochter en een Huun van de Hunenborg. Het vond hier ooit op dit landgoed allemaal plaats. Doordat de Twentse boerderij van generatie op generatie over is gegeven, zijn veel van deze eeuwenoude verhalen bestaan gebleven. Deze verhalen worden met trots tentoongesteld in de Landgoed Lodges. Benieuwd hoe? Kom het ontdekken!

Boerderijlodges Twente.jpg
Boerderij Twente.jpeg

Wat doen we 
allemaal?

Ons landgoed is een mix van landbouw en natuur. Van het melken en voeren van 130 koeien, tot aan het verantwoord produceren van gezond en vers voedsel. Het houden van kippen, schapen en bijen. Maar ook het onderhouden van ons coulisselandschap, het beheren van 1500 meter aan houtwallen en bos, kruidenrijke graslanden en vennetjes. We doen het allemaal.

 

We willen ons verhaal en dit unieke plekje zo graag delen met de rest van de samenleving want hier is Twente op z'n mooist, echt waar!

Er zijn zoveel dingen die je op het eerste gezicht niet ziet...

bottom of page