top of page

Duurzaam overnachten
in Twente

Een duurzame wereld begint bij jezelf..

..en daar zijn we ons heel bewust van. Bewust keuzes maken, dat is waar we keer op keer  mee bezig zijn. Hoe bouwen we zo duurzaam mogelijk? En kunnen we voordeel uit ons boerenbedrijf halen qua energievoorzieningen? Een duurzame vakantiewoning bouwen voor mens, dier & planeet, daar gaan we voor!

Duurzaam en energieneutraal overnachten

Wat is er nu mooier dan duurzaam overnachten in eigen land? Je hoeft helemaal niet ver weg om écht een vakantie gevoel te ervaren, want wij delen graag ons unieke en duurzame plekje met jou. Kom bijzonder overnachten in onze Landgoed Lodges. Er zijn zoveel dingen die je op het eerste gezicht niet ziet...

Wij begrijpen als geen ander dat onze duurzame vakantiewoning zo min mogelijk impact op het milieu en de natuur mag hebben. Naast zonnepanelen en laadpalen doen wij nét een stapje extra om onze Landgoed Lodges zo duurzaam mogelijk te maken!

Wil jij ook bewust(er) en duurzaam op vakantie? Neem een kijkje in onze kleinschalige lodges, midden in de natuur, en laat je betoveren.

Duurzaam overnachten Twente
Duurzaam overnachten Twente

Isoleren met 
eigen stro

Het klink fantastisch; je eigen gerst verbouwen als voer voor de koeien om vervolgens het restproduct (stro) te gebruiken als isolatiemateriaal in onze Landgoed Lodges. Bouwen met stro is duurzaam, natuurlijk en tijdens de verwerking worden geen giftige stoffen in de lucht gebracht. Het lijkt te mooi om waar te zijn... maar dat is het niet!

En niet alleen wij zijn blij, de grazende viervoeters lusten er ook wel wat van. Boek nu onze duurzame vakantiewoning!

Met de warmte van
koemelk de lodges verwarmen

Warme melk moet elke dag worden terug gekoeld van 37 naar 4 graden. Tijdens dit proces komt er veel warmte vrij, welke normalerwijs afgegeven wordt aan de buitenlucht. Hierdoor gaat het verloren. Door het toepassen van een innovatieve 'Milk2Heat' installatie wordt deze warmte hergebruikt en getransporteerd naar de lodges. Van warme melk naar warme Landgoed Lodges, lekker duurzaam overnachten op de boerderij!

Duurzame overnachting Twente
Duurzame vakantiewoning Twente

Douchen met de
warmte van de zon

Op de boerderij liggen 90 heatpipes die een zonneboiler effect veroorzaken. De pijpen worden verwarmd door de zon en zo douche jij het hele jaar door met water, opgewarmd door de zon. 

Laadpalen &
zonnepanelen bij deze duurzame vakantiewoning!

Om elektrisch rijden zoveel mogelijk te stimuleren worden er bij de Landgoed Lodges ook een tweetal elektrische laadpalen geplaatst. Deze worden middels zonnestroom aangesloten. Hierdoor kunnen onze gasten zich “groen” door ons mooie Twente verplaatsen.

Alle stroom wordt opgewekt door zonnepanelen.

Lekker duurzaam overnachten dus!

Duurzaam overnachten Twente
bottom of page