top of page

Een omgeving om
je ogen uit te kijken

Waar zullen we beginnen? Spring op de fiets en verken de natuur, want hier draagt het landschap elk seizoen een ander jasje. Breng een bezoek aan de historische steden en dorpen. Vul je garderobe aan in de hippe boetiekjes. Liever iets nieuws leren? Bezoek het openluchtmuseum.  En 's avonds lekker culinair genieten op het terras in Enschede of Oldenzaal? Het kan allemaal in Twente. Echt waar, hier is het leven op z'n mooist!

Het Singraven

3 kilometer vanaf onze Landgoed Lodges

Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden en moerassen. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden zoals boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur en actieve recreatiemogelijkheden.

 

Wandelen  ♥ Fietsen   Horeca   Landgoedtuinderij  ♥ Rondleiding  Aboretum

Singraven Twente
Springendal.jpeg
14 kilometer vanaf onze Landgoed Lodges

Het Springendal

Rond 1920 werd Springendal gekocht door de Enschedese textielbaron. Hij gaf het al eeuwenoude landbouwgebied het aanzicht van een landgoed met veel Engelse kenmerken. Het Springendal is nu een adembenemend en sprookjesachtig natuurgebied met beekjes, watervalletjes, vlonderpaden en eeuwenoude Twentse boerderijen. In de bossen van het Springendal borrelt al eeuwenlang water omhoog in een drietal vijvers, hoe bijzonder is dat?

Wandelen   Fietsen  

27 kilometer vanaf onze Landgoed Lodges

Bad bentheim

Verleg je genzen en ga er op uit in Duitsland! Op steenworp afstand van onze landgoed lodges bevindt zich het land van onze oosterburen. Ontdek bijvoorbeeld Bad Bentheim, een kasteel met een adembenemend decor betovert elke bezoeker op het eerste gezicht. Verken zelf de oude muren,  duik in de typisch Duitse tradities en laat je culinair verassen. 

Wandelen   Fietsen   Musea  ♥ Winkelen   Middeleeuwse burcht   Kuuroord

Het Lutterzand

18 kilometer vanaf onze Landgoed Lodges

Natuurgebied het Lutterzand ligt aan de voet van de stuwwal uit de ijstijd. Het gebied is 600 hectare groot, en bestaat uit heidevelden, zandverstuivingen, jeneverbes-struweel en prachtige bossen met grove den, berken en eiken. Dwars door het natuurgebied stroomt de rivier de Dinkel. Door de eeuwen heen heeft dit riviertje zich al slingerend “ingevreten” in het zand. De steile oevers zijn nu nestplaatsen voor de oeverzwaluw. Ook de ijsvogel en de grote gele kwikstaart komen veel voor in het Lutterzand.

Wandelen   Fietsen   Kanoën   Mountainbiken   Midgetgolf   Horeca

23 kilometer vanaf onze Landgoed Lodges

Enschede

Van bijzondere architectuur tot hippe pop-up stores, en van een gezellige oude markt vol terrasjes tot de culturele hotspot Roombeek. Enschede heeft naar onze mening zoveel leuks te bieden. Dat is zeker de moeite waard!

Boordevol kroegjes en restaurants  Winkelen   Musea

Bijzonder overnachten Enschede
DSC_3509-51j.jpg

17 KM VANAF ONZE LODGES

Welness boerderij

Toe aan een beetje luxe in de natuur? Leg je in de watten op deze unieke welness locatie.

Ootmarsum.jpg

4 KM VANAF ONZE LODGES

Kunststadje
Ootmarsum

Zin om een beetje cultuur te snuiven? Het eeuwenoude stadje Ootmarsum is zeker het bezoeken waard.

IMG-20220726-WA0008.jpg

4 KM VANAF ONZE LODGES

Openlucht
museum

Benieuwd naar het Twente van vroeger? Neem dan zeker een kijkje in dit openluchtmuseum!

bottom of page