top of page

5x tips voor een regenachtige dag in Twente

Bijgewerkt op: 15 nov. 2023

Een regenachtige dag in Twente? Maak je geen zorgen! In Twente is er nog steeds van alles te beleven, óók met slecht weer. Met deze tips valt jouw regenachtige bezoek aan onze Landgoed Lodges zeker niet in het water.



Museum Natura Docet: Een Wereld van Natuurlijke Verwondering

Op een steenworp afstand van onze luxe accommodatie in Rossum vind je Natura Docet. Dit museum, gelegen in Denekamp, is het oudste regionale natuurhistorisch museum van Nederland. Ga op ontdekkingstocht en verwonder je over de bijzondere collectie dieren en fossielen in de wonderkamers. Ideaal om regenachtige dagen te vullen met verwondering. Afstand: 6km vanaf de Landgoed Lodges Scholten Linde



Winter Wonderland bij Tuincentrum Borghuis Op een kwartiertje rijden van de Lodges vind je in Deurningen de betoverende kerstshow van Tuincentrum Borghuis. Dompel jezelf onder in de magie van fonkelende lichtjes, prachtig versierde kerstbomen, smaakvol gedekte tafels, zingende pinguïns en gezellige kerstdorpen. En vergeet niet om een bezoekje te brengen aan het lekkere tuin restaurant, de taartjes zijn de moeite waard!


Afstand: 14km vanaf de Landgoed Lodges Scholten Linde


Vintage schatten ontdekken in een van de vele kringloopwinkels Laat de regen je niet binnenhouden! Op een steenworp afstand van onze luxe accommodatie vind je een van de grootste kringloopwinkels van Oost Nederland. Kringloop Puur Geluk in Ootmarsum heeft van alles. Speur naar unieke vondsten, van vintage kleding tot bijzondere snuisterijen. Een regenachtige dag wordt een schattenjacht. Naast de kringloop in Ootmarsum vind je in Oldenzaal en Denekamp ook erg leuke kringloopwinkels.


Afstand: 10km vanaf de Landgoed Lodges Scholten Linde



Pittoresk theehuis met de lekkerste high tea

Op een prachtige locatie in het bos, tussen Vasse en Ootmarsum, ligt Theehuis Dennenoord. Het Theehuis is een origineel houten pandje uit 1921 waar nostalgie de moderne tijd ontmoet. Een ideale plek om uit te rusten na een heerlijke wandeling of fietstocht. Maar ook een perfecte plek om bij slecht weer op te warmen bij de heerlijke kachel onder het genot van alle huisgemaakte lekkernijen. Afstand: 12km vanaf de Landgoed Lodges Scholten Linde



Tip: laat de regen je niet weerhouden van een frisse neus & ga de deur lekker uit!


En als afsluiter?

Maak na een dag vol ontdekkingen de houtkachel aan en staar samen in de vlammen. Of stap jij liever met een hemels wijntje in het royale ligbad? Bij Landgoed Lodges Scholten Linde word je ´s ochtends wakker door de fluitende vogels. Vergeet niet een heerlijk ontbijtje te boeken, een heuse verwennerij. Het enige wat jou nog kan storen tijdens je verblijf, zijn een paar wilde dieren uit het bos! Vanaf hier heb je de perfecte uitvalsbasis om te genieten van alles wat het Twentse landschap te bieden heeft, zelfs op een regenachtige dag. Heb even aandacht voor elkaar, kom genieten van de kleine momentjes en keer met een hart vol Twentse liefde weer terug naar huis.


Laat de regen maar tikken op de ramen terwijl jij geniet van de warmte en luxe die Landgoed Lodges Scholten Linde te bieden heeft. Een bad, een boek en de rust van Twente om je heen - perfect voor een regenachtige avond.


Ook enthousiast?

Sta je na het lezen van deze blog ook te popelen om er op uit te trekken? Dat is goed nieuws! Boek dan gauw je luxe overnachting. Want weer of geen weer, Twente heeft genoeg te bieden!




696 weergaven0 opmerkingen
bottom of page