top of page

5x de leukste lentetips in Twente

Yes, het is weer lente! Het is misschien een beetje cliché maar wel écht waar; de lente is een van onze favoriete seizoenen! Waarom? Planten en bomen ontwaken weer uit hun winterslaap, vogels bouwen hun nesten, het landgoed dat zich weer vult met krokussen, narcissen & daslook en vergeet niet de heerlijke geur van bloeiende bloesems. Daarnaast is het op de boerderij ook een drukte van jewelste. De lammetjes gaan naar buiten en huppelen vrolijk in het rond, de kippen zijn druk met hun kuikens en de koeien mogen binnenkort ook weer naar buiten om te genieten van de kruidige weilanden. Elk jaar is het weer een wonder om op het landgoed alles te zien ontluiken en dat delen we graag met jou!


Slaap je in onze Landgoed Lodges? Dan is dit het moment om de grote glazen pui open te slaan naar je terras. Een mooie tijd om je verrekijker en camera te pakken en vogels te spotten in de lentezon. Gelukkig valt er rondom het landgoed ook genoeg te spotten. Trek je schoenen aan, het is lente. Tijd om de winter achter ons te laten. We gaan er op uit...


Wij hebben de vijf leukste plekjes voor je opgezocht in de omgeving van ons landgoed. Pak de fiets en ontdek een van de vele prachtige routes of fiets zoals wij Twentenaren zeggen "gewoon 'n gat in de wind". Oftewel, gewoon weg een eindje fietsen en kijken wat er op je pad komt.


Koffie- & theehuisje 't Stekkie in Rossum Fiets eens langs 't Stekkie. Dit koffie- & theehuisje is te vinden op een prachtige plek dichtbij het mooie natuurgebied het Roderveld. Hier hebben de eigenaren een oude boerenschuur omgetoverd tot een authentieke boerenkeuken. Bij mooi weer kun je op het terras genieten van het landschap. Bij minder weer kun je opwarmen bij de kachel. Lilian, de eigenaresse, zorgt voor vers gezette koffie met iets lekkers. Dit lekkers bakt ze allemaal zelf dus het is altijd verrassing wat er wordt geserveerd. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij de boerderijdieren zoals de ezels Neeltje en Jans, geiten, schapen en altijd vrolijke hond Mees.


De Engelse Tuin (Kalheupinkpark) in Oldenzaal Wanneer je van wandelen houdt is dit park een ware must. Dit park aan de rand van Oldenzaal stamt uit de tijd dat de textielindustrie in Twente in volle bloei stond. Het is ooit aangelegd door de familie Gelderman, die het in Engelse stijl heeft ontworpen voor een van de schoondochters. Het park kenmerkt zich door fraaie oude bomen, kunstwerken en mooie vijvers. In de lente staat het er ook nog eens vol met prachtige bloemen.Struinen door de straatjes van Ootmarsum De hele dag fietsen? Dat kan natuurlijk niet. Een perfecte plek om even uit te rusten en van het lentezonnetje te genieten is kunststad Ootmarsum. Hier vind je leuke lunch plekjes, unieke boetiekjes en een heleboel kunst.


Wandel bijvoorbeeld eens binnen bij Pieck Fijn ,een klein winkeltje & patisserie met de heerlijkste taartjes. De gele stoeltjes buiten vallen direct op in het nostalgische straatbeeld. Je kunt hier ook in de lunchroom terecht voor een gezonde en kleurrijke lunch.


Opzoek naar een origineel cadeau? Bezoek een van de pop-up stores van de creatieve ondernemers van Het Johannink. Hier vindt je vaak de leukste streekproducten met een twist!


Daarna nog even cultuur snuiven? In het Openluchtmuseum wordt je meegenomen naar het platteland 100 jaar geleden. Volgens ons een must see nu toch in Twente bent! Toch een beetje trek gekregen? Naast het museum ligt restaurant Gasterij Oatmössche.. Door de aansluiting met de bierbrouwerij waar heerlijke Othmar-biertjes worden gebrouwen is dit er volgens ons eentje om niet over te slaan!


Je leest het al; eigenlijk heb je aan één dag in Ootmarsum niet genoeg.. Wij zien redenen om nog een terug te keren :)!Lammetjes kijken bij de schaapskooi Stroothuizen

Zoals we al zeiden; de lente is zonder twijfel een van de geweldigste seizoenen. Waarom? Huppelende lammetjes! Verscholen tussen bossen, vennen en heide ligt de schaapskooi Stroothuizen. In de lente is het heel druk in de stal met de geboorte van de lammeren. Fantastisch om te zien! Eind april organiseren ze zelfs een lammetjesdag (zondag 30 april van 10:30 tot 16:00 uur). Ook is er een kleine braderie met lokale producten. (entree: gratis)Terug in de tijd op Het Stift in Weerselo

Een verborgen pareltje vind je in Weerselo. Op deze unieke plek in Twente loop je in de voetstappen van mensen die er eeuwenlang hebben gewoond en gewerkt. Vroeger was dit een klooster voor adellijke dames die niet konden trouwen. Het oudste deel van de Stiftkerk dateert al uit de 12e eeuw en dat is het zandstenen doopvont. Vandaag de dag kun je er heerlijk wandelen, genieten van de bloeiende voorjaarsplanten & een lekkere kop koffie op het terras drinken. Neem ook eens een kijkje bij het pas aangelegde voedselbos. Ook kun je vanaf het Stift een prachtige wandeling maken: Het Twents blokje om.Oftewel: genoeg te beleven in de lente van Twente! Zien we je dus snel?

Bekijk hier onze duurzaam gebouwde kamers!

594 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page